Van richtprijs tot omgevingsvergunning
Je wilt er graag een slaap-, werk- en/of badkamer bij en overweegt een dakopbouw of nokverhoging. Maar wat kost zo’n opbouw of nokverhoging? En hoe komt deze eruit te zien? Daarvoor hebben we inzicht in je wensen nodig. En bouwkundige informatie over je dak en huis. Een goede voorbereiding garandeert een realistisch voorstel, ontwerp op maat en snelle, voorspelbare dakopbouw. Binnen budget, volgens planning.
1. Richtprijs prefab casco-opbouw opgeven
Nadat we jouw aanvraag ontvangen hebben, gaan we hier zo snel mogelijk mee aan de slag. Wanneer blijkt dat we meer informatie nodig hebben, nemen we contact met je op. Vervolgens ontvang je een richtprijs voor de dakopbouw. We baseren deze op de gewenste extra oppervlakte, de bestemming van de ruimte en je wensen voor de buiten- en binnenafwerking. Je ontvangt een totaalofferte op maat, geheel afgestemd op jouw wensen. Is deze offerte interessant voor je? Dan volgt stap 2.
2. Woning bezoeken
We komen bij je langs om samen de offerte nog eens door en bespreken eventueel gewenste aanpassingen. Ook bekijken we – voor zover mogelijk – de bestaande situatie en plaats van het leidingwerk.
3. Voorstel op maat maken
We verwerken jouw wensen en onze onderzoeksgegevens in een aangepaste offerte.
4. Omgevingsvergunning opbouw aanvragen en indienen constructieberekening
Na ontvangst van de opdracht vragen we direct een omgevingsvergunning aan en maken we een constructieberekening. Bij een complexe aanvraag is het soms beter eerst een principeaanvraag met de vereiste tekeningen en plattegronden in te dienen bij de Gemeente. De welstandscommissie geeft hier dan een advies over, waarna vervolgens de definitieve aanvraag kan worden ingediend. Bij een ‘ja’ volgt de vergunning meestal snel. Is het ‘nee’, dan moeten we het ontwerp aanpassen.
De toekenning duurt gemiddeld 8 weken na indienen van de definitieve aanvraag. Is de aanvraag complex of maken de buren bezwaar, dan kan het langer duren. Lijkt jouw dakopbouw op andere opbouwen in de straat of wijk, dan mag je ervan uitgaan dat je de vergunning toegewezen krijgt. Zodra de vergunning binnen is, plannen we de opbouw in.
Voorbereiding dakkapel
De voorbereidende fase voor het plaatsen van een dakkapel is korter en eenvoudiger dan die voor een dakopbouw. Een dakopbouw vereist altijd een omgevingsvergunning; een dakkapel is meestal vergunningsvrij. Behalve als je deze bijvoorbeeld aan de voorzijde wilt plaatsen. Ga je akkoord met de offerte? Dan meten we de dakkapel in en ontvang je de tekeningen van het voor- en zijaanzicht ter goedkeuring.
Een richtprijs ontvangen?
Nieuwsgierig naar de kosten? Zet de 1e stap en vraag snel een richtprijs voor een casco-dakopbouw of dakkapel aan. Heb je vragen? Bel 078 204 93 35 of stuur ons een bericht.