Dakopbouw kosten

Op de vraag wat een dakopbouw of nokverhoging nou eigenlijk kost is helaas geen direct en standaard antwoord te geven.

De prijs van een dakopbouw of nokverhoging is namelijk afhankelijk van vele factoren. Deze zijn te onderscheiden in vaste kosten welke ongeacht het formaat en afwerking nagenoeg gelijk zijn. Hierbij kun je denken aan constructieberekening, tekenwerk, vergunningen, kraan, steigerwerk etc.

Ook zijn er kosten welke voortvloeien uit de wens van de klant en dus voor elke opbouw anders zijn. Dit zijn klant specifieke kosten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de afmetingen, soort gevelbekleding, soort en kleur kozijnen, mate van afwerking etc. Al deze factoren hebben invloed op de prijs.

Het is gezien bovenstaande dan ook niet mogelijk om een standaard prijs per m² af te geven.

Om een voorbeeld te geven ; een dakopbouw van 4 x 4 meter (bxd) heeft dezelfde vaste kosten als een opbouw van 8 x 10 meter (bxd). Dit maakt dat de prijs per m² voor een kleinere opbouw dus een stuk hoger zal uitvallen dan voor een grotere opbouw. Dit omdat de vaste kosten over meer m² verdeeld kunnen worden.

Om een reëel beeld te geven van de kosten van de door jou gewenste dakopbouw of nokverhoging, maken we daarom graag een vrijblijvende offerte op maat. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Vraag richtprijs aan